Mad og måltidspolitik for Grønnedalen
Her kan du læse Grønnedalens mad og måltidspolitik
I Grønnedalen har vi et særlig fokus på madens og dens betydning for barnets evne til at trives, lege og modtage læring. Derfor præsenterer vi børnene for en sund og alsidig kost, der sikrer at børnene bliver mætte.
Vi vægter økologi og bruger så mange danske økologiske årstidsbestemte madvarer som muligt. Maden består af 65 – 70 % økologiske råvarer. Vi tænker i at undgå madspild.
I Grønnedalen er sukkerforbruget mindsket mest muligt. Der kan forekomme retter hvor køkkenet bruger lidt sukker, men megen mad sødes med naturlige ingredienser. Ved særlige lejligheder og højtider serverer vi lidt godter i form af en lille slikpose eller andet.
• Vi skaber genkendelige rammer for måltidet, hvor fællesskabet, særligt fokus på præsentationen af maden og italesættelse af at være ”madmodig”, giver lyst til at smage maden.
• Et særligt fokus på det at være ”madmodig” tager udgangspunkt i børnenes nysgerrighed og en mulighed for at præge børnenes madvaner.
• Børnehavebørnene henter maden i køkkenet. Efterfølgende præsenterer børnene maden for de andre børn.
• Vuggestuebørnene præsenterer med hjælp fra en voksen, maden for de andre børn.
• Alle børn i Grønnedalen synger en madsang inden måltidet, hvor et element fra maden indgår.
• Børn med særlige behov i form af allergier eller andet aftales med køkkenet og ledelsen. Det kræver en lægeerklæring.
• Børn og forældre kan hver dag læse og se dagens menu, der er præsenteres på opslagstavlen ved køkkenet i vuggestuen.
Morgenmad:
Det er vigtigt, at børnene får en god start på dagen i form af et morgenmåltid.
Vi serverer morgenmad fra kl. 6.30 – 7.30. Kommer barnet efter kl. 7.30 forventer vi, at barnet har spist hjemmefra. Har barnet ikke spist morgenmad, er det vigtigt I fortæller det til de voksne.
Morgenmaden består af:
• Skemad i form af havregryn, havregrød, rugfras og cornflakes
• Mælk og vand
Formiddagsmad:
Børnene får tilbudt rugbrød med smørbar, lidt frugt og grønt.
Der tilbydes vand til maden.
Frokost:
Frokosten kan bestå af lun/varm ret med tilbehør, rugbrød med pålæg (kødpålæg, fisk og vegetar) og grøntsager samt suppe med hjemmebagt flutes.
Der drikkes vand til maden.
Eftermiddagsmad:
Der serveres et let måltid for børnene.
Dette kan være:
Boller, brød, pastasalat, bulgursalat, rugbrød med hjemmelavet laksesalat/kyllingesalat/æggesalat, grød, frugt og grøntsager samt rester fra frokosten.
Der serveres vand til maden.